HARVARD – FREE OF CHARGE

Har du alltid undrat hur det är att läsa på Harvard eller MIT? De flesta topp-universitet erbjuder Mooc-kurser som är avgiftsfria. Du betalar endast en liten avgift för att få ett certifikat som intygar att du har genomfört kursen. Du kan välja mellan tusentals kurser inom flera olika områden, t.ex. teknik & IT, Humaniora och språk. 

En sammanställning av alla kurser finns på edx.org

LINKEDIN LEARNING

På Linkedin Learning finns mängder av kurser tillgängliga för dig som har premiummedlemskap. Du kan t.ex. lära dig mer om design, programmering, ledarskap, entreprenörskap, kommunikation, marknadsföring och mycket mer. Medlemskapet kostar 199-250 kr/månad.

Är du osäker kan du testa tjänsten en månad gratis.

Läs mer på Linkedin.com/learning

DAILY BITS

Genom Daily Bits, en svensk kunskapstjänst, får du dagliga lektioner i små doser. Grundaren kallar det för mikrolärning, för alla som inte har tid för långa kurser. Kurserna delas därför upp i små portioner som mejlas till din inkorg kl. 07.00 varje dag. Idag finns det ca. 300 kurser att välja mellan. Första kursen är gratis, därefter kostar tjänsten 89kr/månad.

Du hittar tjänsten på Dailybitsof.com

GOOGLE

Trodde du att Google endast är en sökmotor så trodde du fel. En av de många saker som Google erbjuder är utbildningar inom en rad olika teknologiska ämnen. Vill du lära dig att koda, utveckla appar eller gå kurser som handlar om artificiell intelligens, marknadsföring eller entreprenörskap så har Google föreläsningar, övningar och instruktionsvideor till det mesta.

Googla ”Learn with Google” för att få fram alla utbildningar