Har du någon gång känt dig stressad över en uppsats, ett grupparbete eller en viktig deadline? Det händer alla och självklart även mig. I mitt jobb träffar jag ofta studenter och arbetsgivare som har pressade scheman och ställer höga krav på sig själva. Det behöver inte vara något negativt, personligen skulle jag nog säga att jag presterar som bäst under press.

För några veckor sedan hade jag en god vän vid namn Malin på besök. Vi är väldigt lika i det avseende att vi båda älskar att jobba och oftast gör det i ett högt tempo. Malin frågade mig om jag ibland får höra av människor omkring mig att jag stressar mycket. Det får jag. Men att jobba med det man älskar i ett högt tempo och med en stor passion och målmedvetenhet är för mig inget att betrakta som stress.

Ibland tror jag att vi har en tendens att ”stressa upp oss” i onödan.Vi tillägnar en stor del av våra liv på jobbet eller i skolan.  Yrkeslivet och studietiden kommer alltid att ställa krav och ha förväntningar på oss. Det jag vill säga är att så länge det finns glädje och målmedvetenhet i det vi gör kommer vi snarare att betrakta det som passion än som stress.

Tänk på att det viktigaste av allt är att ha balans balans i livet och inte minst i privatlivet!

Ett framgångsrikt exempel på att det lönar sig att göra det man brinner för utan att stressa är Nancy Oezbek. Läs om hennes karriärresa från Karolinska Institutet till den tyska arbetsmarknaden på sidan 40.

Trevlig läsning,
Charlotte Breyer