I höstens Nummer av SUPERO kan du läsa om journalisten Jenny Strömstedt, som när hon skickat in ansökan till Handelshögskolan ångrade sig och ringde ansökningsnämnden, grät och vädjade att de skulle ändra till Journalisthögskolan. Trots att det var alldeles för sent. För SUPERO berättar hon om sin tvärvändning och om hur hon lyckats göra karriär i en av de mest  konkurrenskraftiga branscherna (sid 24-28).

Vi har också träffat ett inspirerande exempel i Gabriel Lundström, som lämnade ett flashigt modelliv för att studera, komma in som trainee på SEB  och nu gör superkarriär på storbanken (sid 14-16).

Nyutexaminerade Georgios Mousadis tog en lång väg – från att vara vvs-montör till att sätta sig i skolbänken på Komvux och plugga in en mängd kurser för att till slut komma in på Kungliga tekniska högskolan, KTH (sid 69). Sebastian Kullengren, i sin tur, trotsade sin skoltrötthet och fann glädjen i att studera och arbeta i Kina (sid 36-38).

I SUPERO får du också tips om hur du kan ex-jobba dig in på företag (sid 65-66), hur en myndighet kan vara vägen till ett stimulerande och stabilt jobb (sid 44-45) och hur du kan vässa din skärpa genom att lyssna till din naturliga sömnklocka (sid 62-63). Dessutom får du ta del av listan på jobben som kommer vara lättast att få i framtiden (sid 21-22), vilka företag som är de mest  attraktiva arbetsgivarna (sid 18) och arbetsmarknadsdagarna du bör ha koll på i höst (sid 19).

Men vi ger dig också, med hjälp från experterna, handfasta, exklusiva råd, som exempelvis en unik studieteknik som gör att du pluggar mindre men lyckas bättre (sid 30-34), hur du skriver ett personligt brev som säljer in dig på rätt sätt i jakten på jobb (sid 40-41) och mellanmålen som får dig att hålla blodsockernivån i schack under långa tentapluggdagar (sid 55-56). Allt detta med en förhoppning om att den här säsongen ska bli ännu lite bättre.

Vi önskar dig en skön läsning och en inspirerande höst!

Elin Liljero Eriksson, redaktör