När Studenthäftet startades för nästan 5 år sedan var grundtanken att förenkla studenters liv och att länka tillsammans näringslivet med studenter. Studenthäftets grundare, Charlotte Breyer, drevs av en stark vilja att få in det lokala tänket i både konsumtion och i de relationer studenter skapar med näringslivet. Idén är lika aktuell nu som då. Magasinet du håller i dina händer är en förlängning av den idén. Vårt syfte är fortfarande att skapa bättre relationer mellan studenter och näringsliv, så att du lättare kan ägna dig åt de saker som gör ditt liv lite bättre.

I denna utgåva av Supero får du bland annat följa med oss när vi träffar Caroline Farberger, vd för ICA Försäkring. Hon berättar om hur hon blev vd på det nystartade bolaget för 3 år sedan. Hon ger dig även värdefulla råd inför en framtida karriär. Intervjun hittar du på s. 24.

Ännu en inspirerande person är vår studentprofil Hind Hadi. Hon började sin karriär som sjuksköterska och arbetar nu med ett projekt som kommer att förändra tusentals, kanske miljontals, liv. Läs mer om hennes projekt på s. 18.

Vi träffar även fyra medarbetare från Trafikverket som är med och planerar, bygger och sköter Sveriges statliga väg- och järnvägsnät. Ett uppdrag som innebär mer än vad man kan tro. De senaste 25 åren har persontrafiken på järnvägen ökat med 75%, och godstrafiken med 18%. Hur arbetar man för att göra alla till lags? Mer om detta kan du läsa på s. 40.

Trevlig läsning!
/Hanna von Zweigbergk