Jag hoppas att det inte bara är en känsla, jag hoppas att det som skett och sker i samhället leder till något stort. Det har det förvisso redan gjort och jag är så extremt imponerad över alla starka kvinnor som kliver fram och syns och hörs överallt i alla olika kanaler. Metoo-rörelsen är en revolution som jag tror att vi i framtiden kommer att berätta för våra barn och barnbarn. Därför känns det extra roligt att, i detta nummer, få lyfta fram flera coola kvinnor som minst sagt kavlat upp ärmarna och tagit karriären på allvar. Från sida 12 kan ni läsa att reportage om Liselott Lading, som blev chef för första gången när hon var 26 år och nu jobbar på Axis Communications. Hon berättade om hennes karriär men vi pratade även om kvinnor inom tekniska yrken.

Ni kan också läsa om häkteschefen Jennie von Alten som tagit sig från sommarjobbet som kriminalvårdare till häkteschef på häktet i Kronoberg. En kvinna som verkligen utmanat sig själv genom att inte välja några omvägar.

Någon som tagit precis alla chanser han fått är omslagsprofilen Alexander Pärleros, grundaren av Framgångspodden! Läs om hur han har kämpat sig dit han är idag och aldrig gett upp, på sidorna 24-29.

Nu ser jag fram emot våren och sommaren, som så många andra. Jag har precis köpt ett litet hus och kommer ägna kvällarna åt att scanna Blocket på begagnade inredningsdetaljer och möbler. Har du alltid undrat över hur det skulle vara att jobba på Blocket hittar du svaret på sida 70 där Andrew (ytterligare en cool kvinna) berättar.

Signar ut,
Anna