Det är ingen nyhet att vi tillsammans åker på en gemensam ansvarsresa mot en mer hållbar framtid. Men vad är fördelarna med att åka kollektivt för dig som student? Kollektivtrafiken bidrar till ett hållbart resande, både för miljön och plånboken.

Det medföljer ofta många måsten och högra krav för att kunna klara av livet som student. Det handlar om allt från att klara en tenta, till att hinna handla så att maten kan stå på bordet, till att umgås med dina vänner. Mycket handlar om att få balans i livet. Mellan tentorna, handlingen och vännerna är det viktigt att hinna landa, andas och bara vara. Att ta bussen till skolan, mataffären eller vännerna hjälper dig att hitta ditt mellanrum i vardagen. Det är här du kan andas ut och tänka på annat än det som är just nu. 

Har du en lång väg att ta dig till skolan? Är det krångligt att balansera matkassar på cykeln? Ta bussen och slipp allt slit med att balansera matkassar på cykeln eller behöva gå ut i regnet när det är dags för tentaskrivning. Att resa kollektivt har aldrig varit enklare. Ladda ner reseappen Länstrafiken Kronoberg och köp din biljett. Aktivera biljetten smidigt i appen, gå ombord på och blippa din biljett på bussen för att sedan sätta dig ner i lugn och ro. 

Köper du en 30-dagarsbiljett får du 25 % rabatt. Köper du biljetten i appen har du den alltid med dig, smidigt och enkelt. Med periodbiljetten reser du obegränsat på vald sträcka i 30 dagar. Det finns flera fördelar med att ha en periodbiljett, till exempel att du kan upptäcka nya saker varje gång du åker buss eller tåg.

Känner du att du bara vill åka ibland, men inte vet exakt när du ska åka? Då är Flex 10/30 ett tips för dig. Det är en flexibel biljett som innehåller 10 stycken 24-timmarsbiljetter som du aktiverar när du vill under 30 dagar. 

Gör därför ett bussigare val tillsammans med oss på Länstrafiken Kronoberg.

Läs mer om våra biljetter och hur du köper biljett på www.lanstrafikenkron.se/resekortet-period.

Tillsammans. Till en hållbar framtid.
Välkommen ombord!