Text: Marianne Hulkko

IFS är en global leverantör av affärssystem.  Med omfattande kunskaper inom utvalda branscher leder IFS affärssystem till ökad flexibilitet.

IFS Applications är företagets största produkt med drygt en miljon användare. Det är ett helintegrerat affärssystem, ERP; Enterprise Resource Planning. Kort sagt är detta en mjukvara designad för företag så att de kan hålla koll på deras diverse kapital, styra, övervaka och överlag sköta sitt företag så smidigt och enkelt som möjligt. Ju större företag, desto mer data brukar man också behöva hantera. IFSs produkter är användarvänliga och effektiviserar och förenklar även företagsprocesser som ett företag redan tillämpar för att nå sina respektive målsättningar.

På IFS arbetar de främst med medelstora och stora bolag. Det är ett internationellt företag med rötter i Sverige där några av kunderna i urval är ByggMax, Jotun, Saab, Axis Communications och Stadium. 

Jonathan Hydén, Presale Consultant på IFS Scandinavia, arbetar med field service management och eftermarknadsaffärer.

– Jag arbetar med hela processen från start till mål, berättar Jonathan. Min främsta uppgift är att vara duktig på system, sälja och ha den tekniska kunskapen som krävs. Mycket av mitt arbete går ut på att åka ut till kunder och presentera och diskutera med dem om hur processen ser ut och fungerar. Det är roligt att få träffa så många olika människor och jobba med olika säljprojekt. Jag utvecklas hela tiden då arbetet innebär varierande dagar och ständiga utmaningar. Om man vill arbeta med det jag gör så bör man vara glad i att lära sig och inte vara rädd för att prova nya saker. En god portion självförtroende krävs det.

Jonathan studerade Industrial Engineering and Management på Tekniska högskolan vid Linköpings Universitet. I Linköping finns det en stark anknytning till IFS och en av grundarna till IFS var alumn på programmet finansiell ekonomi.

– Det fanns alltid en medvetenhet om IFS under min studietid, så det skedde ganska naturligt att jag vände mig dit efter examen. Jag ansökte på våren och kom in som junior bland seniorer, vilket kändes roligt.

IFS erbjuder programmet Young Professionals Program där du som har examen inom IT, teknik eller ekonomi i första hand, får chansen att utvecklas till en konsult eller säljare hos företaget. 

Förutom att få lära känna företaget och dess produkter erbjuds du möjligheten att få arbeta med stort eget ansvar inom kundprojekt i skarpt läge. Du får arbeta tillsammans med experter i en hjälpsam miljö och med flexibla arbetstider samt en spännande utbildningsperiod i Sri Lanka, på deras kontor i Colombo. Med dig har du en “buddy”, en erfaren kollega som coachar dig under din utveckling. Efter uppnådda delmål och avslutat program diskuterar du med din chef åt vilket håll du vill vidareutvecklas, inom vilket område och hur mycket ansvar du vill tilldelas. En drömchans till dig som är redo att ge dig ut i arbetslivet!