I och med den rådande pandemin har vi fått stor användning av begreppet ”hemester”, som innebär att semestra lokalt hemma i Sverige och kanske till och med i sin egen hemstad. Efter nästan två år kan fantasin dock börja sina – kanske kan något av dessa resmål falla dig i smaken.

Text: Daniela von Langenberg

 

Spa & hotellvistelse

Är du den som uppskattar en riktigt avslappnande weekend i vackra miljöer? Då finns det flera imponerande spaanläggningar runt om i Sverige som erbjuder hotellrum och tillgång till spa och behandlingar. Många av dem är dessutom belägna i vackra miljöer nära havet, så att gästerna kan avnjuta landskapet samtidigt som de slappnar av i någon av spats pooler eller relaxavdelningar.

 

Övernatta på ett slott

Är man istället ute efter en avkopplande semester fast med möjlighet till lite mer aktivitet så finns det en hel del slott i vårt avlånga land som har både spa och sportanläggningar tillhands. Det finns till exempel de som erbjuder tennis, boule, yoga och bowling. Är du dessutom historieintresserad kanske du lockas av att man på många slott kan utforska dess historia långt bak i tiden, i vissa fall ända till vikingatiden.

 

Norrsken eller midnattssol

Orter norrut i Sverige som till exempel Abisko nationalpark, har något att erbjuda året om. Har man aldrig upplevt ett färgsprakande norrsken kan man ta sig upp på berget Nuolja som erbjuder en fantastisk utsikt över Abiskos natthimmel. Under sommaren är Norrland känt för sin vackra midnattssol, och under hösten lyser landskapet upp av årstidens alla färger. Det finns också många aktiviteter tillhands, som vandring, skidåkning, klättring, samt uthyrning av snöskoter och hundspann.

 

 

Besök en vingård

Är du intresserad av viner och att se hur hela processen från druva till vin går till så finns det ett gäng vingårdar i södra Sverige som är värda ett besök. Under höstsäsongen får man delta i allt från att plocka druvorna till att se hur de behandlas.