Det finns många anledningar att träna i dessa Corona-tider. Det vi alla behöver mer av just nu är just endorfiner, det så kallade lyckohormonet, som utsöndras vid träning. Här kommer du få ta del av några enkla men effektiva träningsformer som ger dig härlig hemmaträning. 

Kvinna gör situps

1. Onlineträning = härlig hemmaträning

Visst kan det kännas omotiverande när träningsskorna är utslitna, träningskläderna ligger i tvättkorgen eller när vinterns bitande kyla gör att man hellre stannar hemma. Just därför är det perfekt att gym nu erbjuder så bra möjligheter att träna hemifrån – där du kan vara precis som du är. 

nordicwellness.se erbjuds ett stort utbud av videos med träningar och olika övningar. Vill du fokusera på att öka din styrka men inte har så mycket tid – då kan videon “Wellness core” på 20 minuter passa utmärkt. Är du inte helt övertygad än? Inga problem. På deras hemsida erbjuds även demoversioner såsom “Strength move” på 23 minuter där du kan få ett smakprov av det som erbjuds.

All träning känns mer peppande med hjälp av en bra spellista eller en rolig podd. Om du tänker på annat medan du tränar kommer det vara över innan du vet ordet av det.

 

Kvinna i grå tröja utövar yoga framför en dator

2. Wellness livestream 

Om du saknar att träna i grupp eller vill ha ditt träningspass tillgängligt direkt i telefonen har Nordic Wellness tagit fram ytterligare en lösning för dig! 

För dig som är medlem på Nordic Wellness finns nämligen möjligheten att testa olika träningsformer. Du kan delta i exempelvis utomhuspass eller gruppträning hemifrån. Du behöver alltså inte känna dig ensam i din träning, flytta bara ditt soffbord och kör igång din hemmaträning!

 

Bild tagen rakt uppifrån på träningsredskap liggandes på ett trägolv.

3. Träffa en coach online

Om träningsvärlden är outforskad och känns skrämmande kan en coach vara en fantastisk vägledare och hjälp. Du behöver heller inte vara ny med träning för att coachning ska gynna dig. Det går alltid att finslipa på yoga-poserna eller bättre lära dig hur din kropp reagerar på olika övningar. Var därför inte rädd att be om hjälp hos kunniga träningscoacher!

 

Kvinna som tränar utomhus lyfter ett stort däck.

4. Träna på ett utegym

Vet du vart ditt närmsta utegym finns? Om inte bör du kolla upp det! Då kan du nämligen kombinera styrketräning med en powerwalk, lång promenad eller löprunda. Att dessutom få frisk luft på köpet är ett billigt sätt att förbättra hälsan.

På utegym är det ofta styrkeövningar med egen kroppsvikt som gäller, så efter lite övning kan du säkert imponera på dina vänner med några pull ups! Att besöka ett utegym kommer också göra att du inte känner dig lika ringrostig när du väl är tillbaka på ditt vanliga gym. Det är dessutom ett bra alternativ om du vill skapa variation i din hemmaträning.

 

Kvinna utövar yoga på golvet framför en dator.

4. Zoom-träning med kompisarna

Är du inte helt redo att ansluta till ett gym än? Det är okej. Om du fortfarande känner att du vill träna men inte vill göra det ensam, föreslå en zoom-träning med dina kompisar! Onlinemöten är ju numera en del av vardagen, så varför inte kombinera nytta med nöje? Det är ju ett superbra sätt att inspireras av varandra och hålla motivationen uppe.

Och glöm inte, i dessa Corona-tider har du en fantastisk möjlighet att utforska andra träningsformer än vad du är van vid. Var kreativ och tänk ut vad du kan göra för att röra på kroppen. Du behöver alla endorfiner du kan få, heja dig!

 

 

Glöm inte att du får ut mer av studentlivet med grymma studentrabatter. I WeStudents-appen hittar du hundratals rabatter för dig som student, bland annat 1 fri träningsvecka hos Nordic Wellness