Foodrunners ger dig 5 heta tips på hur studenter kan spara pengar på mat!

1. Planera för veckan

Småhandla mindre. Se efter vad du har hemma, komponera måltider tillsammans med det du redan har och bestäm dig i förväg vad du behöver handla. När du vet vad du ska äta (glöm inte att lunchlådan är betydligt billigare än lunchen ute) så är det mycket enklare att jämföra priser.

2. Sätt en ”restdag” en gång i veckan

 Det här är ett väldigt underskattat tips. En dag i veckan så äter du helt enkelt resterna från tidigare måltider. Det kan bli lite blandat men en klassisk rätt att göra på rester är en ”rest pyttipanna”.

3. Håll utkik efter erbjudanden & rabatter

Foodrunners app gör det otroligt enkelt för dig att planera dina inköp! Ta dig tid till att ladda ner vår app för att se vilka extrapriser som gäller i de olika butikerna varje vecka. Du kan skapa smarta inköpslistor och dela dessa med övriga i familjen så att fler kan fylla på listan. Ta också en vända i butiken när du handlar för att se om det finns nedsatta varor som inte visas i annonser.

4. Börja jämför butikerna

 Du jämför redan idag bensinmackar, elbolag, var du kan köpa din TV billigast och vilket försäkringsbolag som ger dig lägst premier mm. Tjänster som Pricerunner och Compricer har hjälpt konsumenter spara miljontals kronor. Foodrunners app gör samma sak för dig med mat. Planera dina inköp, lägg in dina varor i inköpslistan och jämför butikerna mot varandra. Rabatter & erbjudanden följer givetvis med som ett + i kanten men det viktigaste är att ditt totala pris för din kasse med dina varor blir så billigt som möjligt – inte vilken logotype det är på påsen.

5. Handla inte hungrig

 Och om möjligt så handla inte när du är stressad eller på väg hem från jobbet.  Livsmedelsbranschens bästa kund är den hungriga och stressade kunden. Gör din inköpslista för veckan på helgen, addera varor under veckan som tar slut och handla sedan när du känner dig utvilad. Du kommer veta att du handlar i rätt butik om du gjort prisjämförelsen först och du kommer inte drabbas av ”IKEA syndromet” och slänga med massa onödiga saker för att du är hungrig.