Inredning kan vara svårt nog som det är, och har man dessutom begränsat med utrymme är det en riktig utmaning att få till en trivsam och samtidigt praktisk atmosfär. Här kommer några tips för dig som vill maxa ytan!

 

Förvaring

Bra förvaring är a och o i ett litet hem. Finns det inte tillräckligt med inbyggd förvaring så är det en bra idé att installera vägghängda skymmande skåp och praktiska hyllor som smälter in fint i rummet. Satsa på att bygga på höjden. Denna skönhet från Ikea vid namn BESTÅ är ett bra exempel på ett praktiskt väggmonterat skåp.

Har man öppna luckor eller hyllor kan man undvika ett plottrigt intryck genom att lägga sina föremål i prydliga lådor eller korgar, som dessa nedan som också hittas på Ikea.

Smarta möbler

Ett annat bra knep är att införskaffa väsentliga möbler som extraknäcker som förvaring, som till exempel denna sängstomme med generösa lådor. Här kan du förvara precis vad du vill som du inte vill ska ligga framme synligt när du inte använder det.

Även fotpallen nedan, gjord av handvävd rotting, fungerar som förvaring och en extra sittplats när man får besök. Rotting är ett levande material som gör varje fotpall unik – ett bra sätt att bjuda in naturen i ditt hem.

Lådförvaring

Är du trött på att alltid ha en miljon olika saker framme? Satsa på lådförvaringen TROFAST från Ikea! Det är en otroligt effektiv lösning och kanske till och med gör det roligt att sortera dina saker. Använder du väldigt många lådor är ett tips att sätta lappar på lådorna för att hjälpa dig att komma ihåg vart olika saker ligger!

 

Samtliga bilder är hämtade från IKEA bildbank.