Oavsett om du föredrar romaner, biografier, guideböcker eller kanske en inspirerande kokbok så finns här något för dig!

Bild: www.adlibris.com

Familjehemligheter och bortträngda trauman

Efter trettio år kommer Greta Marchmont tillbaka till Marchmont Hall, ett ståtligt hus som ligger idylliskt beläget mellan de snötäckta bergen i Wales. Hon lider av minnesförlust efter att ha varit med om en tragisk olycka och minns ingenting från det förflutna. När hon vandrar genom det vintriga landskapet gör hon en oroväckande upptäckt. På en undangömd plats i skogen hittar hon en grav, och den bortvittrade inskriptionen på stenen visar att en liten pojke ligger begravd här, vilket visar sig vara hennes egen son som hon inte har något minne av. Greta chockas svårt och börjar leta efter den person hon en gång var.

Tim ”Avicii” Bergling

Som ett fyrverkeri mot natthimlen exploderade DJ:n och producenten Avicii. Han var en musikalisk visionär som genom sin känsla för melodier definierade epoken då svensk och europeisk housemusik tog över världen.

Men Tim Bergling var också en introvert och skör ung man som blev vuxen i ett omänskligt uppskruvat tempo. Efter ett antal akuta sjukhusvistelser slutade han turnera sommaren 2016. Knappt två år senare tog han sitt liv.

”Tim – biografin om Avicii” är skriven av den prisbelönte journalisten Måns Mosesson. Boken ger en ärlig bild av Tim och hans sökande – och väjer inte för de svårigheter som han, och många andra unga i dag, kämpar med.

Bild: www.adlibris.com

Bild: www.adlibris.com

Vägen till miljonerna börjar här!

Vill du börja spara i aktier och fonder, men vet som många andra inte var du ska börja? Då är Haja börsen perfekt för dig. Det är en enkel och rolig guide där du lär dig allt du behöver och lite till för att påbörja din börsresa. Det bästa av allt är dessutom att det inte krävs några förkunskaper och ingen status eller talang för att sätta igång.

Andra Farhad är en prisbelönt investeringsprofil och grundare av bolaget Börshajen.

Djupa snack

Två gamla vänner pratar om livet och kärleken till Amerika. Det blir ett uppriktigt, underhållande och avslöjande samtal om äktenskap och faderskap, om ras, maskulinitet, politik och musik. Här ryms också mer än 350 foton, anteckningar, tal, låttexter och aldrig tidigare publicerat material.

Bild: www.adlibris.com

Bild: www.adlibris.com

För ett mer hållbart städande

Håll det rent hemma med rent miljösamvete! Städningen blir så mycket roligare om den är strukturerad, effektiv och snäll mot vår planet. Detta är något Ellinor Sirén, kvinnan bakom Ekotipset på sociala medier, är en stjärna på. Här har hon samlat alla sina bästa tips och råd i en miljöklok handbok. Lär dig till exempel hur du gör dina egna billiga städprodukter, och hur du får riktigt bra struktur på den årliga storstädningen och alla veckostädningar. 

Gofika

Häng med Camilla Hamid in i köket och njut av att baka och äta klassiker som chokladbiskvier, morotskaka och prinsesstårta. Recept på det traditionella bakverket finns alltid med, men också spännande varianter som smakar nytt. Allt inleds med en pedagogisk bakskola med de bästa tipsen för att lyckas. Här finns också en grundlig genomgång av de vanligaste handgreppen inom bakning, samt pedagogiska felsökningslistor.

Bild: www.adlibris.com

Bild: www.adlibris.com

Gripande

Tolvårige Yusuf skickas av sina fattiga föräldrar till kusten för att bo hos sin farbror Aziz, en förmögen köpman. Snart går det upp för den oskuldsfulle Yusuf att köpmannen inte alls är Yusufs farbror, utan i själva verket har han sålts som skuldslav av sin far. Genom Yusuf får vi uppleva ett Afrika som präglas av stamstrider, vidskeplighet, sjukdomar och barnslaveri, men drömmaren Yusuf får också en skymt av paradisets portar av eld och vatten.

Paradiset är en mångbottnad, våldsam, vacker och märklig berättelse med ett poetiskt, skirt och avskalat språk, där perspektivet aldrig viker från den unga huvudpersonens sida.