När Annika Hansson besökte arbetsmarknadsdagen BAM förväntade hon sig inte att träffa sin nästa arbetsgivare. Men tack vare det fysiska mötet med Johan Svensk från Axis Communications, som berättade om en öppning på deras testavdelning, är Annika nu en värdefull medarbetare i hans team.

Text: Hanna von Zweigbergk

Redan innan gymnasiet började Annikas intresse för programmering och teknik. När hon sedan skulle välja inriktning var det självklart teknik som lockade mest. Hon insåg snabbt att hon hade valt rätt och intresset för programmering växte. När Annika tog studenten fortsatte hon på samma spår och sökte till utbildningen Civilingenjör i datorsäkerhet på Blekinge Tekniska Högskola.

 — Det är en väldigt bred utbildning och det finns många olika inriktningar som man kan arbeta inom. Säkerhet finns ju inom en rad olika områden men det är svårt att veta vilka arbetsgivare som erbjuder ett utvecklande och inspirerande arbete. I utbildningen så ingick inte någon direkt praktik, vilket var synd. Det hade varit roligt att få en uppfattning om yrkesmöjligheterna ute på fältet. Det närmsta är examensarbetet som många gör tillsammans med företag.

Arbetsmarknadsdagen BAM

spelade en stor roll i hur Annikas framtid skulle formas. Hon hade inga riktiga förväntningar av mässan, allra minst trodde hon att hon skulle hitta ett jobb.

— När jag besökte mässan ville jag främst se vilka företag som fanns och vilka som var intressanta för mig. Det är verkligen ett bra sätt för studenter att träffa företag, ställa frågor och se om de har intresse av någon som har gått den utbildning som du har gått.

— Jag träffade bl.a. min nuvarande chef, Johan Svensk, och några andra medarbetare från Axis där. Vi började prata om datasäkerhet och de var väldigt intresserade av det säkerhetsperspektiv som jag har fått av min utbildning.

Annika och Johan kom överens om att hon skulle skicka in sitt CV, för att därefter boka in en arbetsintervju.

— Jag tror att det viktigaste för dem var att skaffa sig en uppfattning om mig och min kompetens. I och med min utbildning så kan jag ju bidra med ett lite annat perspektiv som testare. Jag har fått verktyg från min utbildning, och nu kan jag använda mig av det jag har lärt mig. Trots att jag har begränsad arbetslivserfarenhet sedan innan i den här branschen, så såg de att jag kan tillföra något till deras team, vilket såklart känns väldigt bra för min del.

Annika blev erbjuden ett jobb som testare

med inriktning på datasäkerhet, och gick på sin egna känsla när hon tog jobbet.

  — Jag lyssnade på en presentation av ytterligare en anställd som var med på mässan. Han berättade bl.a. om varför han hade hamnat hos Axis och vad han tyckte om att arbeta där. Alla jag pratade med verkade trivas väldigt bra med Axis som arbetsgivare. Jag kände mig trygg i att det var en arbetsplats där jag kunde arbeta med det jag tycker är roligt, samtidigt som det är stort fokus på att utvecklas inom sitt område.

När jag pratar med Johan berättar han att de var ute efter någon som kunde komplettera deras team på bästa möjliga sätt. De hade länge diskuterat datasäkerhet men saknade någon som hade en formell utbildning eller bakgrund inom just den inriktningen.

— Testavdelningen som vi har är jättebra på att leverera produkter med väldigt hög kvalitet, en kamera från oss håller i minst 10 år. Men just datasäkerhet har vi inte haft så mycket kunskap om.

Det märks att det är stort fokus på att hitta rätt medarbetare som inte bara passar in rent utbildningsmässigt, men även utifrån vilka personliga egenskaper personen har.

  — Annika passade väldigt bra in på den profil som vi sökte efter. Hon hade en relevant kompetens, ett genuint intresse för programmering och säkerhet och inte minst en personlighet som passade bra in i teamet.

  — Hennes formella roll är testare, men hennes inriktning är intressantare än hennes yrkestitel. Jag har satt upp en utvecklingsplan där hon initialt lär sig alla produkter så bra som möjligt. När hon har kunskap om produkterna och förstår hur de fungerar så kan hon titta på dem utifrån hennes egna säkerhetsperspektiv.

Axis är ett stort företag

med många olika delar. Det är många som tror att det bara handlar om kameror, men i grund och botten rör det sig om ett flertal säkerhetslösningar för företag. Där övervakningskameror är en stor del av arbetet. Han berättar att det går att prova på att jobba i andra delar av organisationen om man vill.

  — Är man nyfiken på en annan inriktning eller ett annat område så ser vi självklart positivt på det. Jag har haft medarbetare som har flyttat både från och till min avdelning, vilket är en vinst för alla. De tar med sig kunskapen de har fått på sin tidigare avdelning och kan dela med sig av den till andra delar av bolaget.

Jag märker att ju mer Johan får berätta om hur de arbetar, desto stoltare låter han. Vi kommer in på värderingar och hur viktigt det är för unga och nyutexaminerade att de hittar rätt.

— Vi på Axis tar våra värderingar på väldigt stort allvar. Det är prestigelöst, öppna dörrar och högt i tak oavsett vilken titel du har. Vi anställer personer som vi tycker passar bra in i våra värderingar. Men samma sak ska gälla för arbetstagaren. Du måste själv hitta ett bolag som du delar värderingar med, annars kan det skära sig.

För Johan är det ganska enkelt

Ett företags kultur och värderingar kan antingen lyfta eller tynga ner medarbetare.

  — Vi hjälper alltid varandra. Det är otroligt viktigt att känna att man kan våga ta risker. Gör du fel så blir du inte hängd, utan du lär dig på vägen. Jag är en chef som är väldigt hands off. Som medarbetare får du stor frihet, utrymme och förtroende. Jag litar på att mitt team har det som de behöver för att kunna fatta rätt beslut, utan att behöva stämma av med mig hela tiden. Vi ser såklart till att också arbeta med sådant som vi tror behöver förbättras. Den stora friheten kräver att personalen får den kunskap och utbildning som de behöver för att utvecklas.

Jag frågar Johan om han kan ge studenter råd om hur man ska tänka när man ska ge sig in på arbetsmarknaden.

  — En anställning handlar om ett partnerskap, ett slags förhållande där både du och din arbetsgivare ska passa ihop. Hade jag varit student hade jag sett till att göra en riktig undersökning av företaget. Titta på vad de har för värderingar och hur de behandlar sin personal. Det är viktigt att företagets värderingar stämmer överens med dina egna.

Fakta: Axis Communcations
Huvudkontor i Lund med1900 anställda, totalt har Axis 3000 anställda. Kontor i Linköping har fokus på cloud och mjukvaruutveckling. Säljkontor globalt.

Har cirka 80 ex-jobb per år och tar denna sommaren emot cirka 100 sommarjobbare.

Stort fokus på mjukvaruutveckling och anställer många juniora direkt från skolan.

Klicka här och läs mer om Axis Communications

Fakta: Axis Communcations
Huvudkontor i Lund med1900 anställda, totalt har Axis 3000 anställda. Kontor i Linköping har fokus på cloud och mjukvaruutveckling. Säljkontor globalt.

Har cirka 80 ex-jobb per år och tar denna sommaren emot cirka 100 sommarjobbare.

Stort fokus på mjukvaruutveckling och anställer många juniora direkt från skolan.

Klicka här och läs mer om Axis Communications